İstanbul’un Leziz Döner Mekanları

 Bu yazım 04.05.2021 Tarihinde Diriliş Postası Gazetesinde Yayınlanmıştır.






O muhteşem nefasetiyle ülkemizin en nadide lezzetlerinden biri olan döner adeta İstanbul’da yenir dercesine kaliteli restoranların sayısı gitgide artmaya başladı. Özellikle son dönemlerde paket servis için de ideal bir yemek türü olan döneri iyi yapan yerlere sizin için gittim, tattım ve yazdım.


Dönerci Kadir Usta, Ümraniye, Şerifali


Açılalı henüz 2 ay olmayan Dönerci Kadir Usta’nın mekanına, geçen günlerde bir gazeteci dostumla birlikte uğradım. İstanbul Ümraniye Şerifali ‘de muhteşem bir döner restoranı yapmış değerli dostlarım. Hepinizin yakından tanıdığı ve uzun zamandır TV ve gazetelerde lezzet peşinde olan başarılı meslektaşım lokman Dağ ortaklarıyla beraber bu mekana tabiri caizse imzalarını atmışlar. Restoranın ismi de uzun yıllardır dönercilik yapan Dönerci Ahmet’in oğlu Kadir Usta’dan geliyor. 4 kişi kafa kafaya vermiş en lezzetli döner nasıl yapılır diye ve ortaya hakikaten inanılmaz keyfiyette bir döner çıkmış. 2 defa gittim tattım sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Odun ateşinde pişen döner tandır lavaş ile buluşunca resmen lezzet patlaması yaşatıyor insana. Burası bence hem Lokman Bey’in hem Kadir Ustanın ustalık eseri sanırım. Nedenine gelince babasının yanında yıllarca çalışmış ve yetişmiş iyi bir döner ustası, uzun yıllar boyunca lezzet peşinde koşan ve sektörün lezzet duayeni olan Lokman Dağ ile buluşunca ortaya böyle şahane bir eser çıkıyor. 

70 yıllık dönerin hikayesi

Lezzet Yazarı ve Televizyoncu Lokman Dağ ve Talip Bayram

1947’de, dedelerinin başlattığı bu lezzet serüvenini gelecek kuşaklara aktarmaya devam ettirdiklerini belirten Kadir Usta, farklarının 4 önemli nokta olduğunun altını çiziyor.

1.       Odun ateşinde pişen yaprak döner,

2.       Mekândaki tandırda pişen sıcacık lavaş,

3.       Balıkesir ve Tekirdağ’dan özenle seçilmiş kuzu ve dana etleri,

4.       Kadir Usta’nın özel sosu

Dönerci Kadir Usta

Müşterilerine, tarihten günümüze değişmeyen enfes yaprak döneri sunduklarını söyleyen ve lezzet konusunda iddialı olduklarını altını çizen Lokman Bey, bu geleneksel lezzet olan döneri gelecekte de aynı lezzette sunacaklarını ve kuşaktan kuşağa bu odun ateşinde pişen yaprak dönerle damakları şenlendirmeye devam edeceklerini belirtiyor.


Saraylı Restoran, Başakşehir


Saraylı Döner, 2014 yılında sadece bir döner firması olarak kuruluyor. İşletmenin Genel Müdürü Erhan Geçör Bey burası için dünyanın en büyük döner restoranı diyor. Bence çok da haksız sayılmaz, çünkü 7.000 metrekare alanı olan başka bir dönerci yoktur dünyada. Bir dönem Başakşehirde tek mekan olan Saraylı Restorana çevreden oldukça gelen de oluyormuş.  Restoran yönetimi 2016 yılında radikal bir karar alarak sadece dönerden vazgeçerek her türlü kebap ve fırın ürünlerinin olduğu bir restoran haline dönüşüyor ve adını da Saraylı Restoran yapıyor. Bu yenilenme için o dönem mülki amirlerin çoğunun katıldığı bir açılış da yapılıyor.

5 Yıldız konfor tadında bir Restoran


Mekânı ziyaret ettiğinizde 5 yıldızlı, kocaman çok lüks döşenmiş bir binayla karşılaşıyorsunuz. İlk bakışta içinden burada yemekler oldukça pahalıdır diyorsun ama hiçte öyle değil, hem böyle yüksek konfor hem uygun fiyat hem de kaliteli tat ancak burada olur dercesine güzel organize edilmiş. Restoranın Genel müdürü Erhan Bey sağ olsun ziyaretimizde bizimle çok ilgilendi. Saraylı Restoran’ın üst katında bulunan 750 kişilik muhteşem dizayna sahip kapalı salonu ve 400 kişilik doğa ile iç içe açık bahçesinde düğün, kına, sünnet ve davetler gerçekleşebiliyor. Şehir merkezinde bulunan lokasyonu ile misafirlerin kolaylıkla ulaşım sağlayacağı Saraylı Restoran 100 araç kapasiteli otopark ve vale hizmeti de bulunuyor. 


Saraylı Restoran bence İstanbul Başakşehir'in en güzel mekanlarından biri. Diğer lezzetleri de var elbette ama siz ilk gidiyorsanız mutlaka döneri tadın derim. Bu dönem “Saraylı Burger” markasıyla da süper lezzetli burger yapıyorlar. Gaziantep Koçak’tan baklava getirmekle birlikte soğuk baklava bence en güzel tatlılarından biridir. Yasak sonrası hafta sonu sabahları ailecek açık büfe kahvaltı için gelinebilir. Temizlik, düzen, ilgi, alaka fiyat ve lezzet performansı her şey çok iyiydi.


Döner Ağacı, Ataşehir


Sizce döner her yerde yenir mi? Bana göre yenilmez. Çünkü döneri gerçek bir lezzet haline dönüştüren hammaddesi olan etin iyi yerden alınmasıdır. Dolayısıyla benim açımdan kaliteli et firması olan kişilerin sahip oldukları restoranlara her daim güvenilir. 2019 yılında kurulan Döner Ağacı Restoranın sahibi de uzun yıllardır et işiyle uğraşan ve İntiba Dönerin kurucularından olan değerli dostum Yunus Karaduman Bey’dir. 


Odun ateşinde pişen ve tandır lavaş eşliğinde sunulan döner için mükemmel bir lezzet tabirini kullanmama lütfen müsaade edin. Restoranda dönerin yanında ortaya gelen ikramlar patates kızartması, turşu, vs. en az döner kadar lezzetli geldi bana. Çalışanlar ilgili ve çok güler yüzlü. Yemek sonrası tatlı ve çay ikramı da yapılıyor. Mekan güzel ve tertemiz, lezzet de var ve servis de gayet hızlı daha ne diyebilirim ki. Bu ara bayilik de vermeye başladı düşünenleri yönlendirebilirim.

Döner Ağacı Restoranı tam bir aile mekanı

Yunus Karaduman ve Talip Bayram

Restorana ilk gittiğimde öncelikle ilk gözüme çarpan salonun dekoru oldu. Odun ve ağaç figürleriyle harika bir tasarımla dizayn edilmiş salonda döner yemek epey keyifli. Ziyaretimde dönerinden 200 gramdan fazla yediğimi hatırlıyorum ve gerçekten lezzetliydi. Yani döneri o kadar güzel ki üstüne söylenecek sözüm yok. Böylesi nadir bulunan tatlardan bir tanesi olan döneri iyi bir mekanda yemeyi tercih edenler için Döner Ağacı restoranını tavsiye edebilirim. Hem aile hem de sosyal ortam bakımından muntazam ve ideal bir yer burası. Döner Ağacı restoranı İstanbul Ataşehir girişinde Memorial hastanesinin az ilerisinde ve Develi Restoranın karşısında yer alıyor. Restoranın önünde, yan sokağında park yerleri ve vale hizmeti de mevcut.

Ağababa Döner Ümraniye Dudullu


Değerli bir arkadaşımın daveti üzerine gitmiştim Ağababa’nın Ümraniye Dudullu ’da ki Restoranına Ancak daha önce de takip ettiğim ve lezzetlerinin methini çok duyduğum iyi bir mekandı burası. Sağ olsun masamıza kadar gelip bizimle oturan sahibi Himmet Polat Beyi de sosyal medyadan tanıyordum. Ağababa Döner’de odun ateşinde pişen nefis yaprak dönerinin yanı sıra, kebapları, ızgaraları, çorbaları, zeytinyağlıları, sulu ev yemekleri, mezeleri, tatlıları ve tüm lezzetleriyle, geleneksel Osmanlı yemek kültürünü de günümüze taşıyan bir restoran. Döner satan birçok mekan, daha kısa sürede daha fazla satış imkanı sunan fast food akımına ayak uydururken, Ağababa Döner, Türk mutfağının lezzetli kebap ve sulu yemek çeşitlerini birlikte sunmayı tercih ediyor.


Ağababa Dönerin arkasındaki Güç

Himmet Polat ,Sertaç Virancık, Talip Bayram

İşin mutfağından gelen işletme sahibi Himmet Polat, “Bir milletin geleceği yediği gıdaya bağlıdır” sözünü Ağababa Döner’in misyonu olarak görmüş ve bu tavrını her ayrıntıda yansıtmaya çalışıyor. Himmet Beyin ifadesine göre, 2010 yılının Mart ayında açılan Ağababa Döner’in başarısının arkasında Polesan Catering güveni yer alıyor. Catering konusunda yapılan güzel hizmetlerin sonucunda gelen istekler, Ağababa Dönerin bir restoran olarak hizmete girmesini sağlıyor. 


Ağababa Döner, çok kısa sürede, gerek lezzet kalitesi, gerek sunumu, gerekse güleryüzlü hizmetiyle, yalnız yakın çevrenin değil, İstanbul’un uzak köşelerinden de, özellikle yemek yemeğe gelen misafirlerini ağırlayan bir mekan haline gelmiş. Ağababa Döner, yılların deneyimi ve yenilikçi tavrıyla, büyümesini istikrarlı bir biçimde nesilden nesile sürdürmeye kararlı görünüyor. Polesan Catering’in başarısı, onu nasıl sektörün bir saygın ismi yapmışsa, Ağababa Döner de, tıpkı Polesan gibi emin adımlarla büyümeye devam ediyor.



 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Burgeri

Ankara Mutfağı ve 2 Lezzet Markası

İstanbul’da Köfte ve Döner'in 2 adresi