Yeni Dönem Fuar ve Etkinlikler

 Bu yazım 06.12.2021 tarihinde Analiz Gazetesinde Yayınlanmıştır.


Pandemi sonrası gerçekleşen fuar ve etkinliklerde ciddi bir hareketlenme olduğu görülüyor. Bir dönem kısıtlanan şartlardan olsa gerek fuarlara oldukça büyük bir rağbet var. On binlerce ziyaretçi sanki bir araya gelmeyi özlemiş gibi fuarlara akın etti desem abartmış olmam sanırım.

Geçen haftalarda ‘Sirha’ ve ‘Bayim Olurmusun’ gibi üst üste birkaç fuara katıldım. Yenikapı Etkinlik alanında yapılan bu fuarların yer seçimi bence çok isabetli olmuş. En azından ulaşımı çok rahat oluyor.

2 yıl sonra 18-20 Kasım 2021 tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Uluslararası Sirha İstanbul Fuarına 35 farklı ülkeden 8 bin 134 ziyaretçi katılırken, toplam katılımcı ve marka sayısı ise 100’ü buldu.

Özellikle Fuar alanı içinde yapılan etkinlikler de çok canlı geçiyor. Bunlardan biri ve benim de kurucuları arasında olduğum Güvenilir Ürün Platformunun Bayim Olurmusun Fuarı içinde bir etkinliği vardı ki oldukça ses getirdi.

Pandemi sonrası çalışmalarına hızlı bir şekilde devam eden Güvenilir Ürün Platformu, yaptığı etkinlikte çok önemli birçok ismi bir araya getirdi ve “Daha Güvenilir İstanbul” konulu panelde buluşturdu. Etkinlikte güvenilirlik konusunda çalışma yapan kurum ve kişilere belgeleri takdim edildi.

Bu çerçevede İstanbul’da başarılı projelere imza attıktan sonra Sivas’ın İmranlı ilçesine giderek belediye başkanı seçilen Murat Açıl’a güvenilir yerel yönetici ödülü verildi. Ancak Sn. Murat Açıl’ın memleketi İmranlı’ya dönerken yolda geçirmiş olduğu elim bir trafik kazasında vefat etmesi, şahsen beni ve etkinlikte bir arada olduğumuz birçok dostunu çok üzdü. Bu değerli başkanımıza Allahtan Rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum.

Murat Açıl seçildikten sonra İmranlı’nın var olan ürünlerini geliştirip markalaştırmış ve büyük kentlere pazarlanır hale getirmişti. Son dönemde başta bal olmak üzere bütün ürünlerde önemli aşamalar kaydeden Murat Açıl, bu ürünlerin güvenilirlik konusunda bilinir hale gelmesinde büyük adımlar atmıştı.

Güvenilir İstanbul hedefinde buluştular

Güvenilir Ürün Platformu’nun Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Aqua Florya ve İstanbul Akvaryum ‘un sponsorluğunda gerçekleştirdiği etkinlikte, G.Ü.P. Başkanı Celal Toprak’ın moderatörlüğünde Özgen Nama, Osman Cenk Akın, Nadir Güllü, Erol Naim Özgüner ve Enes Örer konuşmacı oldular ve güvenilirlik konusunda önemli mesajlar verdiler.

Etkinlikte konuşan İstanbul Halk Ekmek Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Özgen Nama, önümüzdeki günlerde Avrupa’nın en büyük ekmek fabrikasını açacaklarını ve burada ekşi mayalı ekmek yapacaklarını dile getirdi.

Beltur Genel Müdürü Osman Cenk Akın, İstanbul halkına en iyisini sunmak için çok çalıştıklarını, alımları sıkı tuttuklarını ve kadın kooperatiflerine pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.

Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü ise güvenilirliğin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Ben evde torunlarıma yedirmediğimi müşteriye satmıyorum” dedi.

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Erol Naim Özgüner de dünyada güvenilirliğin bilişimde çok öne çıktığını belirterek, İstanbul olarak bu alanda büyük yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Oğuz Gıda CEO’su Enes Örer de güvenilirlik konusunda markasının yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Etkinlik kapsamında Plaket alan bazı kişiler ve kurumları

Tempo Çağrı Merkezi, Cemal Akar

Orge Elektrik, Nevhan Gündüz

Kiğılı Giyim, Hilal Suerdem

Aroma Meyve Suları, Mahmut Atom Duruk

Elopar A.Ş. Mehmet Sandal

Eker Gıda, Nevra Eker

Ufrad, Mustafa Aydın

Bee'o Arı Ürünleri, Aslı Elif Tanuğur Samancı

Boğaziçi A.Ş. Ethem Pişkin

İstanbul Otogarı, Fahrettin Beşli

Kastamonu Kurşunlu Han, Cem Dilimel

Banvit, Yasemin Gürleroğlu

ECA Isı, Atakan Unan

Fuzul Grup, Eyüp Akbal

İmes, Kemal Akar

Biotrend Enerji, İlhan Doğan

Tobb Tekirdağ Kadın Girişimcileri, Aynur Çeşmeliler

Gkn Kargo, Gökhan Akyürek

Kastamonu Kadın Derneği, Emine Çelik

The Pro Eco, Mesut Demir

Dünya Gazetesi, Burcu Kösem

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Burgeri

Ankara Mutfağı ve 2 Lezzet Markası

İstanbul’da Köfte ve Döner'in 2 adresi