İçiyorsak Sebebi Var

İçiyorsak Sebebi Var

  

Dün #bakırköy ‘de #muhteşem #leziz bir #mekan #ziyaret ‘i yaptım.

@sademcay kafe konseptli mekanın ve #içiyorsaksebebivar #slogan ’ında Sahibi olan #rize ‘li Burhan usta resmen çayla hemhal olmuş. Çay deyince kendinden geçiyor şiirler söylüyor. Kendi bizzat çayın demlenmesiyle de ilgileniyor. #ilkhasat diye bir çayı var ki efsane, yani hakiki bir çay içmek isteyenler buraya mutlaka uğrasın derim.

Ayrıca #çay ‘ını Rize'de kendi üretiyor. Aynı zamanda ürettiği çayı mekanlara satışını da yapıyor.

Yine burada kahvaltıyla birlikte #muhlama ve #rizekavurması ‘da yapıyor isteyenlere. #kavurma ‘yı anlatamam, siz bence gidin yiyin anlarsınız. Yine kavurma, tereyağı, çay gibi Rize’den geliyor ve bunların dostlara satışını yapıyor.

Çay ile ilgili yazımdan bir alıntı

Huzur arıyorsanız, çay için.

Yorgun bir günün sonunda, sevgiyle, mutlulukla bir bardak çay içebilmektir huzur. Sanki çayın bedenimizle birlikte ruhumuzu dinlendiren, huzur veren bir yanı vardır ve içince kendimize geliriz. Esnafın dert ortağı, ders çalışan öğrencinin yakıtı, ikindi vakti canı kek isteyen ev kadınlarının sohbet aracı, koyu sohbetlerin ilacı, olmazsa olmazımız çaydır. Bir yeri ziyaret mi ettiniz önünüze hemencecik sıcak bir çay konuverir.  Bir eve misafirliğe mi gittiniz daha adımınızı atar atmaz çay ocağa konmuş olur. Esnafların ocağında ise çayın altı sürekli kaynar. Yorgun argın işten mi döndünüz, yemek sonrası hemen bir çay canınız çeker değil mi? İşte Türk toplumunun en önemli içeceğidir çay ve sayısızca içme sebebimiz vardır. Aslında çay içmek için herhangi sebebe de ihtiyaç yoktur. Çay işte, içeriz büyük bir keyifle.

Dostlukların sohbetlerin hep aracısı olmuştur çay.

Sohbetin Katığı Çay

 Sürekli bir şeyler yazsam veya okusam,  bu yazmalarımın ve okumalarımın arasında sürekli bir içecek olsa da zihnimi açsa, okusam yazsam da zihnim hep açık kalsa dediğiniz oluyordur muhakkak. Benim şahsen çok oluyor. İşte tam bu aradığım içecektir çay. Veya sizin de vardır belki, “ bi gelse de karşılıklı çay içebilsek” dediğiniz dostlarınız, sanki özlemler çayla son bulur, vuslat çayla huzur bulur ve dostluklar çayla dem tutar. Ve dahi dostunuzla “Konuşacak şeyler çoktur ama hele beklesin azizim, biz bir çay içelim ve bir çay içimi kadar huzur bulalım” dersiniz ya işte o içecek çay verir o sohbetin huzurunu, derinliğini. Hani dersin ya zaman zaman “bir çay içimi kadar kal be dostum yüreklerde, çayla muhabbet artsın gönüllerde ve sen muhabbeti çayla doldur be azizim.

 Talip Bayram


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Burgeri

Ankara Mutfağı ve 2 Lezzet Markası

İstanbul’da Köfte ve Döner'in 2 adresi